Holding the World Malaria Day Conference in Hamedan

همایش روز جهانی مالاریا و هفتمین نشست کشوری برنامه حذف مالاریا در جمهوری اسلامی ایران در روزهای ششم تا هشتم اردیبهشت ماه 1395 به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی همدان برگزار شد. در این همایش که با حضور مسئولین وزارت بهداشت، سازمان بهداشت جهانی، دفتر توسعه ملل متحد، مسئولین بهداشتی و سیاسی استان همدان و با شرکت اساتید دانشگاه، کارشناسان حوزه بیماریهای واگیر و دست اندرکاران مالاریا از همه دانشگاههای علوم پزشکی کشور برگزار شد، پس از قرائت پیام مقام عالی وزارت به مناسبت روز جهانی مالاریا توسط دکتر موسوی بهار ریاست دانشگاه علوم پزشکی همدان، جناب آقای دکتر سیاری، معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حذف مالاریا را یکی از اولویت‎های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد و گفت: جهان عاری از مالاریا آرزوی همه مردم دنیاست و همه باید برای تحقق این موضوع تلاش کنند. وی با تأکید بر لزوم افزایش کیفیت و هزینه تمام شده اقدامات، اضافه کرد: مدیران و کارشناسان باید مهارت خود را افزایش دهند، انگیزه آنان افزایش یابد و با تعامل، گفتگو و به اشتراک گذاشتن تجربیات برای بهبود شرایط تلاش کنند.
دکتر مولاری نماینده دفتر توسعه سازمان ملل در جمهوری اسلامی ایران نیز با ارائه مطالبی در مورد مشارکت و حضور جمهوری اسلامی ایران در برنامه حذف مالاریا اظهار کرد: شعار جهانی امسال، پایان دادن به مالاریا برای همیشه است که این شعار، تأکیدی بر این واقعیت است که با تجدید تمرکز و تعهد می‎توانیم این بیماری کهن را برای ابد به تاریخ بسپاریم. وی افزود: مبارزه 60 ساله نظام سلامت ایران با این بیماری، پیروزی‌های بزرگی در بر داشته است. مولاری یادآور شد که بزرگترین چالش پیش روی ما در ایران، خطر بازگشت مالاریا در کانون‌های پاک به دنبال تبادل جمعیتی از مرزهای ایران با کشورهای آندمیک همسایه است که احتمالاً این رویداد‌ها ناشی از ورود کارگران مهاجر از کشورهای همسایه به ایران برای یافتن فرصت‌های شغلی بهتر است.
در این همایش جناب آقای دکتر رئیسی، رئیس اداره کنترل مالاریا مرکز مدیریت بیماری‎های واگیردار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سرمایه‎گذاری در حذف مالاریا بهترین شکل هزینه کردن است؛ زیرا کاهش آن، افزایش توسعه را به همراه دارد. وی با بیان اینکه بسیاری از مناطق داخل کشور، ظرفیت انتقال بیماری مالاریا را دارند، حمایت سیاسی کافی را از شروط لازم برای حذف بیماری دانست.
در بخش بعدی پیام سازمان جهانی بهداشت توسط نماینده دفتر سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران خوانده شد و از تمبر همایش کشوری حذف مالاریا توسط مسئوولان کشوری حاضر در همایش رونمایی گردید.
در این همایش جناب آقای دکتر رنجبر، مدیر برنامه فوکال پوینت درمان برنامه حذف مالاریا گفتند: مرگ ناشی از بیماری مالاریا با وجود تمام پیشرفت‌های موجود مشاهده می‌شود و ما به دستاوردها افتخار می‌کنیم و امیدواریم با پایش و ارزیابی فرایند، برای رفع نواقص تلاش ‌شود. دکتر منصور رنجبر با بیان اینکه برنامه حذف مالاریا مربوط به سال 1397 است، گفت: سریعترین هدف این است که هیچ فردی در اثر بیماری مالاریا فوت نکند.
در پایان نخستین روز این همایش، از فعالان، پیشکسوتان و استادان طرح حذف بیماری مالاریا در ایران قدردانی شد. از دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز از آقایان دکتر مهدی ناطق پور و دکتر احمدعلی حنفی بجد تقدیر بعمل آمد. روزهای دوم و سوم به کارگروههای تخصصی مسئولین اداره کنترل مالاریا با کارشناسان مسئول مالاریا در دانشگاه‌های علوم پزشکی اختصاص یافت.