Summary of the master's thesis of Mr. Yaser Salimabadi

علاقمندان به مطالب پایان نامه های رشته حشره شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین می توانند متن زیر را که خلاصه پایان نامه کارشناسی ارشد آقای مهندس یاسر سلیم آبادی است ملاحظه فرمایند. با تشکر از ایشان که متن را برایم ارسال کردند:
عنوان:
بررسي ميزان ﺁلودگي كنه هاي ايگزوديده و ﺁرگازيده دام های اهلی به ويروس تب خونريزي دهنده كريمه وكنگو (CCHF) با روش RT- PCR عليه ويروس CCHF در (استان يزد) سال هاي1388 -1387
اساتید راهنما:
دکتر زکیه تلمادره ای، دکتر صادق چینی کار
اساتید مشاور:
دکتر حسن وطن دوست، دکتر محمد علی عشاقی، دکتر سهیلا حکمت
مقدمه:
تب خونریزی دهنده کریمه و کنگو (CCHF)، یک بیماری منتقله توسط کنه هاست. ویروس عاملCCHF از جنس نایروویروس،خانواده بونیاوویریده می باشد. این ویروس با چندین روش به انسان انتقال می یابد که شامل: گزش کنه، تماس مستقیم با گوشت تازه و خون حیوان آلوده. این بیماری در حال حاضر به صورت اسپورادیک در آفریقا، آسیا و اروپا رخ می دهد. در این بیماری کنه ها هم به عنوان مخزن و هم به عنوان ناقل عمل می کنند. چوپانان، کارگران کشتارگاه ها، دامپزشکان و کلیه افرادی که در تماس مستقیم با دام ها و کنه ها هستند در معرض خطر آلودگی بیشتری نست به بقیه افراد هستند.
مواد و روش ها:
یک مطالعه مولکولی بر روی کنه های سخت استان یزد در طول یک سال صورت گرفت و 140 کنه سخت)شامل3 جنس و 7 گونه ) که از روستاهای استان به صورت تصادفی جمع آوری شدند، از نظر آلودگی به ویروس CCHF با استفاده از روش RT-PCR مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج:
نتایج این بررسی نشان داد که ژنوم ویروس در 5.71% از کنه ها وجود دارد. کلیه کنه های مثبت مربوط به جنس هیالوما بودند.کنه های مثبت شامل: هیالوما درومداری، هیالوما مارجیناتوم، هیالوما آناتولیکوم، هیالوما دتریتوم، هیالوما آسیاتیکوم بودند. نتایج همچنین مشخص کردند که در ریفیسفالوس سانگوینیوس و درماسنتور مارجیناتوس آلودگی به ژنوم ویروس CCHF وجود ندارد. در این مطالعه جنس هیالوما به عنوان ناقل اصلی در منطقه مورد مطالعه بود. استفاده از برخی ترکیبات کنه کش یا استفاده از دور کننده های کنه ای که باعث محافظت در برابر گزش کنه ها می شود، دو روش مناسب برای کاهش خطر انتقال بیماری هستند.
کلمات کلیدی: تب خونریزی دهنده کریمه و کنگو، کنه ، یزد، RT-PCR