Master's student seminar

سمینار اول
آماده سازي، به كارگيري و ارزيابي پشه هاي ترانسژنيك
(خانم آمنه كريمي)
نياز به روش هاي مناسب تر مبارزه با بيماري هاي ناقل زاد، دانشمندان را به استفاده از پشه هاي ترانسژنيك به منظور جلوگيري از انتقال پاتوژن ها ترغيب نموده است. استفاده از پشه هاي ترانسژنيك دارای چندين مزيت نسبت به روش هاي معمول مانند: اختصاصي بودن، توانايي حفظ عملكرد در مناطق دشوار میباشد.
استفاده از پشه هاي ترانسژنيك برای یکی از دو هدف زیر مورد استفاده قرار می گیرند:
1- كاهش تعداد پشه هاي ناقل 2- كاهش توانايي انتقال انگل توسط ناقل
هر دو نوع هدف مي تواند دارای پایداری کوتاه مدت (Slef-limiting) و يا بلند مدت (Self-sustaining) باشد. در استراتژی کوتاه مدت به دلیل عدم پایداری از نظر ایمنی زیست محیطی قابل قبول تر است هرچند كه روش Self-sustaining مقرون به صرفه تر مي باشد.
مراحل مختلف ارزیابی استفاده از پشه های ترانسژنیک در چهار فاز مختلف قابل بررسی می باشد، که از مقیاس کوچک آزمایشگاهی آغاز شده و تا آزمایشهای میدانی ادامه می یابد.
برای رسیدن به سطح قابل قبولی از کارایی و ایمنی زیستی، استاندارد های کیفی به طور مستمر بایستی مورد توجه و ملاحظه قرار گیرد.
سوالات مهم در ارتباط با توسعه ی پشه های ترانسژنیک ((GMM عبارتند از:
آیا این تکنولوژی کارایی دارد؟ آیا در سطح جامعه مورد قبول است؟ آیا می توان آنرا در جای دیگر اجرا نمود؟
از طرفی دیگر باید نقطه اثر نهایی (End-point) مورد انتظار که کاهش بروز بیماری و نیز کاهش احتمال انتقال بیماری است تعریف شود. تا کنون توصیه هایی در مورد بکارگیری و ارزیابی کارایی GMM در فازهای مختلف آزمایش ها توسط سازمانهای مختلف بویژه WHO ارائه شده است. در این ارتباط معیار هایی مانند محل ورود ژن تغییر یافته، وضعیت توارث ان، تعیین شاخص های حیاتی مانند طول پرواز، جفت گیری به منظور تعیین کارایی پشه های تولید شده مطرح می باشند که در فاز یک باید به آنها پاسخ داد. همچنین ظرفیت سازی از لحاظ پرسنل متخصص، فضاها و تجهیزات آزمایشگاهی، و سایر نیازمندیها برای کاربرد این پشه ها که جزو مهمی از پروسه ی تصمیم گیری جهت عملیاتی کردن استفاده از GMM می باشد، باید مورد توجه قرار گیرد.
نهایتا به منظور رعایت ایمنی زیستی باید خطرات بالقوه را مشخص نمود تا مدیریت مناسب برای کاهش این مخاطرات قابل اجرا باشد.
در حال حاضر کنوانسیون ها و قوانین مختلفی در کشورهای مختلف جهت رعایت استانداردها و ایمنی زیستی ارائه شده است که در هر مرحله باید مورد توجه باشند.
سمینار دوم
پروتئومیکس و ژنومیکس پشه ها
این مطلب به عنوان سمینار دانشجویی دوره دکترای تخصصی آقای مهندس یاسر سلیم آبادی در گروه حشره شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه شد. خلاصه سمینار را می توانید از وبسایت انجمن حشره شناسی پزشکی ایران به آدرس زیر دریافت نمایید:

http://www.medentsoc.ir/post-39.aspx

سمینار سوم

استفاده از زهر زنبور عسل به منظور درمان بیماریها
این مطلب موضوع سمینار دوره دکترای تخصصی آقای مهندس صانعی دهکردی بود که در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه شد. خلاصه سمینار را می توانید در وبسایت انجمن علمی حشره شناسی پزشکی به آدرس زیر ملاحظه کنید:

http://mesir.blogfa.com/post-38.aspx

سمینار چهارم

سمینار دانشجویی دوره دکترای حشره شناسی پزشکی توسط آقای مهندس محسن کرمی تحت عنوان کاربرد حشرات بعنوان مدل برای بیماری های غیر واگیر در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه شد. برای مطالعه خلاصه سمینار به لینک زیر مراجعه فرمایید:

http://www.medentsoc.ir/post-35.aspx

سمینار پنجم