این حشرات در ایران متعلق به سه خانواده Meloidae و Staphylinidae و Oedemeridae هستند. سوسک های خانواده استافیلینیده به ویژه در مناطق شمالی کشور آسیب زیادی به انسان می رسانند و تحت عنوان دراکولا معروفند. با وجود این در اکثر نقاط مرطوب و گرم می توان آنها را یافت. گونه مهمی که بیشترین تماس با انسان را دارد سوسک پدروس است. این حشره دارای بدنی باریک، بلند و نرم به طول 10 تا 15 میلیمتر، سیاه رنگ و دارای یک کمربند قرمز که در واقع بالپوش های کوچک آن است می باشد. سوسکهای ملوئیده هم حدود 20 تا 25 میلیمتر طول دارند و در تعدادی از آنها بالهای جلویی همانند کفشدوزک ها دارای لکه های قرمز و سیاه است. مایعات درون بدن این حشرات تاول زا است که در موقع احساس خطر ترشح می کنند و یا در صورتی که روی پوست بدن له شوند از آنها خارج می شود.
سوسك هاي خانواده Oedemeridae اصطلاحا تحت عنوان سوسك هاي تاولزاي دروغي ناميده مي شوند گرچه اخيرا به آنها سوسك هاي گرده خوار هم گفته مي شود. سوسك هاي بالغ داراي كانتاريدين در مايعات بدنشان هستند و براي دفاع از خود از آن استفاده مي كنند. اكثر افراد اين خانواده كه حدود ۱۵۰۰ گونه را در بر مي گيرد داراي بدن لوله اي شكل و با رنگ هاي درخشان هستند.
اهمیت پزشکی: تماس با آنها و در واقع مایعات بدنشان منجر به ایجاد تاول و التهاب بر روی پوست بدن می شود.
درمان: معمولا تاولهای ناشی از تماس با این سوسکها وخیم نیستند و در طی چند روز در صورتی که خاریده نشوند جذب خواهند شد. تاولها حتی در صورت خاراندن در طی 7 تا 10 روز بهبود می یابند. قسمتهای آسیب دیده را باید با آب و صابون شست و پانسمان کرد تا زمانیکه تاولها جذب شوند. استفاده از کرمها یا پمادهای آنتی بیوتیک جلوی عفونت ثانویه را می گیرد. آب تاولهای بزرگ و تاولهای موجود بر روی پاها را که سائیده و پاره می شوند، باید خالی کرد و پس از کاربرد داروهای ضدعفونی کننده، محل تاول را پانسمان نمود. این سوسک ها و ترشحات آنها در صورتی که خورده شوند ممکن است تهوع، اسهال، استفراغ و درد شکم ایجاد کنند.