General news in the field of medical entomology

خبر رسانی اول:
مجله Mosquito Research
به استحضار علاقمندان به كار در زمينه پشه ها مي رسانم اخيرا مجله اي تحت عنوان Mosquito Research كه علاقمند به چاپ مقالات در زمينه مطالعه بر روي پشه هاست منتشر شده است. جهت دريافت اطلاعات بيشتر و ارسال مقالات مي توانيد به آدرس وبسايت مجله مراجعه فرماييد:

http://bio.sophiapublisher.com/jmr-42

خبر رسانی دوم:
معرفی شرکت مهندسی پارس ایران
شرکت مهندسی پارس ایران با بیش از دو دهه فعالیت در زمینه لوازم کمک آموزشی، اسلایدهای میکروسکوپی و تجهيزات آزمايشگاهي مرتبط با رشته هاي گیاه شناسی ، جانور شناسی ، انگل شناسی ، میکروب شناسی ، بافت شناسی ، آسیب شناسی ،ژنتیک ، سلولی و مولکولی جنین شناسی ، حشره شناسی ، قارچ شناسی ، خون شناسی و ... سابقه همكاري با دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي را داراست.
كليه علاقمندان به تهيه لوازم آزمايشگاهي،‌اسلايدهاي ميكروسكوپي و تجهيزات فيلد حشره شناسي مي توانند با مراجعه به وبسايت اين شركت (لينك زير) بيشتر با فعاليت هاي آن آشنا شده و لوازم مورد نياز خود را سفارش دهند.

http://pasinco.com/Site/default.aspx?lang=fa

خبر رسانی سوم

دو خبر سوسکی!!!
خبر اول:
سوئد براي نجات سوسك‌هايي كه در شمال شرق اين كشور ناپديد شده بودند، بالگردهايي را به منطقه اعزام كرده است.

به گزارش ايسنا، به نقل از خبرگزاري فرانسه، توماس ريدكيويست، رييس انجمن حفاظت از حيات وحش و محيط زيست منطقه «اوسترنورلند» در سوئد گفت: بيش از 50 سوسك درخت كاج در منطقه دچار دودگرفتگي به علت آتش‌سوزي وسيع شده بودند و در معرض ازبين رفتن قرار داشتند كه بوسيله بالگردهاي امداد از مهلكه نجات يافتند.

وي افزود: اين سوسك‌ها كه نام علمي شان «كالكوفورا ماريانا» است، داراي پوستي سياه و براق و رنگي مسي هستند و تنها 3 سانتيمتر طول دارند.

وي در ادامه بيان داشت: سوسك درختان كاج اغلب بر روي درختان مرده زندگي مي‌كنند اما به علت آتش‌سوزي در جنگل‌هاي منطقه شمال غرب سوئد زندگي اين سوسك ها به خطر افتاده بود كه ما توانستيم بموقع آنها را نجات دهيم.

رييس انجمن حفاظت از حيات وحشت و محيط زيست سوئد درا دامه افزود: براي انجام اين عمليات نجات حدود نه هزارو 800 يورو خرج شد، اما اين مبلغ ناچيز است؛ چرا كه اگر ما اين گونه از سوسك‌ها را از دست بدهيم بايد مبالغ بيشتري را صرف كنيم تا دوباره اين گونه را درميحط زيست داشته باشيم.

اين درحاليست كه دولت سوئد در برنامه‌اي زمان‌بندي شده تصميم دارد تا سال 2015 ميلادي 30 درصد از سوسك‌هاي درختان كاج را دسته بندي و جمع كنند و آنهارا تحت حمايت محيط زيست قرار دهد.

خبر دوم:
يك مرد ژاپني، به اتهام رهاسازي صدها حشره و سوسك درون يكي از قطارهاي در حال حركت و ترساندن زنان، توسط پليس ژاپن دستگير شد.
به گزارش سرويس «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، «مانابو مي‌زوتا» 35 ساله، پس از دستگيري به ماموران پليس توكيو، گفت: من فقط مي‌خواستم ترس و وحشت زنان و لرزش پاهايشان را هنگام فرار ببينم.
سخنگوي پليس اوزاكا در ژاپن گفت: اين مرد جوان با رفتن در واگن مخصوص زنان و رها كردن حشره و سوسك باعث ترس و وحشت بانوان شده است.
پليس محلي ژاپن نيز گزارش داد: طي يك ماه اخير، 18 مورد مشابه اين پرونده در واگن زنان در قطارهاي بين شهري ژاپن روي داده است.
در اين ميان، پليس قطارهاي بين شهري ژاپن گفت: نمي‌تواند تعداد حشرات و لاروها را معين كرد، چرا كه تعداد آن‌ها بسيار زياد است، اما پليس تخمين زده تعداد آن‌ها 200 عدد باشد.
پليس ژاپن در گفت‌وگو با رسانه‌هاي محلي ، گفت: به احتمال زياد اين مرد به شش تا 10 ماه حبس محكوم خواهد شد.
خبر رسانی چهارم
زنبورهاي عسل تا 4 مي‌توانند بشمرند
پژوهشگران به تازگي كشف كرده‌اند كه زنبورهاي عسل مي‌توانند تا عدد چهار را بشمارند.

به گزارش ايسنا، براي اين كشف يك محقق دانشگاه كوينزلند در استراليا پنج نشانگر را در داخل يك تونل قرار داده و درداخل يكي از تونل‌هاي شهد گذاشتند.

زنبورهاي عسل كه در تونل گذاشته شدند به سوي نشانگر با غذا پرواز كردند و وقتي غذا از آن تونل برداشته شد، باز هم به سمت به همان نشانگر پرواز كردند.

محققان مي‌گويند: وقتي ما زنبورها را تعليم داديم كه به تونل سوم بروند، همين كار را كردند، وقتي به آنها ياد داديم به تونل چهارم بروند، باز هم تبعيت كردند، اما ظاهرا اين تبعيت آنها تا تونل چهارم انجام گرفت، چون زنبورها نمي‌توانستند بيشتر از عدد چهار را بشمارند؛ اما آنچه ما را بيشتر شگفت زده كرده، اين است كه زنبورهاي عسل قابليت‌هايي دارند كه فراتر از انسان است.
خبر رسانی پنجم
تولید اتومبیلی با الهام از حرکت مورچه‌ها
محققان موفق به ابداع اتومبیلی شدند که با استفاده از سیستم محاسباتی مورچه‌ها برای یافتن منزل خود بدون نیاز به راننده حرکت می‌کند.

به گزارش مهر، گروهی از دانشمندان دانشگاه «لالاگونا» در جزایر قناری موفق به ساخت اتومبیلی خودکار بر اساس سیستم مسیریابی در مورچه‌ها شدند.

اتومبیل «وردینو» نمونه اولیه از یک اتومبیل اصلاح شده زمین‌های گلف است که با استفاده از یک دوربین خارجی، سطح مسیر را احساس کرده و با استفاده از سیستم محاسباتی در مورچه‌ها برای تعیین مسیر به صورت اتوماتیک اتومبیل را هدایت می‌کند.

به گفته محققان، مورچه‌ها با استفاده از ردیابی فرومون‌های به جا مانده از دیگر اعضای گروه خود، مسیر را می‌یابند و دانشمندان با استفاده از این شیوه و شیوه محاسباتی مورچه‌ها موفق به هدایت این اتومبیل بدون نیاز به راننده شدند.

بنا بر اين گزارش، « اسپیس لایو»، دانشمندان بر این باورند که این اتومبیل قابلیت استفاده در زمینه‌های مختلف از جمله استفاده در مراکز خرید و مناطق صنعتی و توریستی را داشته و در عین حال افراد مسن یا بیمار و یا ناتوان حرکتی می‌توانند از این وسیله که در حال سپری کردن دوره آزمایشی خود به سر می‌برد برای حمل و نقل خود استفاده کنند.
منبع خبر: سایت تابناک